keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Köyhä helmikuu

Muutaman tutun innoittamana ajattelin myös kokeilla nuukailua eli köyhäilyä. Helmikuu on sopivasti lyhyt kuukausi, ja perjantaina tuleva palkka näyttäisi olevan jopa hieman parempi mitä odotin!
Mietin vielä uskallanko kirjata kaikkia menoja Marttojen taulukkoon, vaikka ei kai siinä huijaa muita kuin itseään... Aion kiinnittää huomiota ennen kaikkea ruokakuluihin.

Olen nyt pitkästä aikaa käynyt Lidlissä (vai saako sitä edes sanoa jos on toisen ketjun palkkalistoilla o-ou!), ainakin muutamia elintarvikkeita haen jatkossa sieltä. Suunnittelin ruokalistaa valmiiksi, niin on helpompi miettiä myös ostoslista etukäteen. Yritän tehdä ruokaostokset vain kerran tai kaksi viikossa ja välttää heräteostoksia. Parhaiten se onnistuu kun jättää rahat kotiin työpäivänä. Ja töihin pitää ottaa kunnon eväät, niin ei tarvitse haaveilla Subwaysta.
Tietyistä asioista en suostu säästämään, maitotuotteiden pitää olla kotimaisia, mieluiten Valion tai Juustoportin tuotteita, kahvin ja banaanien luomua. Maailmahan kuitenkin pelastuu näillä ostoksilla! Ja ketsupin on oltava Felixiä ja suklaan Fazeria.

Katsotaan loppukuusta kuinka kävi!

4 kommenttia:

 1. Tulee ihan nälkä tosta ruokalistasta! Onko sulla mitään säästötavoitetta vai katsotko vaan miten paljon saat säästettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin että pitäiskö olla joku tietty euromäärä, mutta ajattelin nyt alkuun vain kiinnittää huomiota mihin ne rahat menee. Se teidän hienosti onnistunut tavoite oli kyllä mahtava! Pyrin ainakin samaan suuntaan :) Lisäksi pitää opetella käyttämään käteistä, kortilla maksaessa ei pysy aina niin hyvin selvillä paljonko tuhlaa. Ja toki jos tällä tavalla jää ylimääräistä rahaa, niin se menee säästöön vaikka sitten kesää varten. On mulla myös yksi rahastosäästö, johon menee aina joka palkasta tietty summa :)

   Poista
 2. Nyt kun lopetin sen urakkasäästämisen, niin käytin viimeviikolla ruokaan 14€! :O

  VastaaPoista