lauantai 24. tammikuuta 2015

Nyhtöpossu

Iltalehdessä oli juttu uusista sanoista, jotka oli viime vuonna lisätty Kotimaisten kielten keskuksen sanatietokantaan. Siitä tulikin mieleeni muutama ärsyttävä sana.

mukavuusalue - Täytyy uskaltaa poistua sieltä omalta mukavuusalueelta ja siirtyä epämukavuusalueelle. Kuulostaa tosi pätevältä kun osaa näin hienoja sanoja!

kettuilla, ketuttaa - Samaan sarjaan menee myös kuittailla, kuitata, pottuilla, potuttaa. Ihan rehellisesti voi vaan vittuilla tai vituttaa. Ja jos on lapsia lähistöllä, niin sitten voi harmitella kuinka harmittaa.

harhaanjohtava - Eli luettiin vaan otsikko, jonka tarkoitus oli herättää kiinnostusta. Tai ei osattu lukea mainosta ja ihmetellään minkä takia tarjoushinta ei tullutkaan oikein. Myönnän, tämän blogitekstin otsikko oli tarkoituksella harhaanjohtava!

tahtotila - Tulee mieleen maatila, jolla viljellään tahtoja.

asiakaspalvelija - Mielummin olen myyjä, kaupan täti tai vaikka lottotyttö. Suomessa vuonna 2015 tuskin on palvelijoita.

johtajuusteoria - Koirat tottelee ja väistää ihmistä, ei siihen mitään teorioita tarvita.

nyhtöpossu - Kaikkia sanoja ei vaan kannattaisi suomentaa. Pulled pork kuulostaa ruualta, nyhtöpossusta tulee mieleen sellainen pieni vaaleanpunainen possu ja sen nukkakarva, tai vaihtoehtoisesti napanöyhtä.


Yritän nyt löytää sopivan tahtotilan, että jaksaisin siirtyä tästä mukavuusalueeltani pissattamaan koirat. Teksti on kirjoitettu kieli poskella, huulta heittäen.

2 kommenttia:

 1. Entäs vanhemmista sanoista osaamisen ydinalue(liittyykö ydinvoimaan?) ja korvamato (yks mun inhokkisana!, en edes halua sanoa mitä mielleyhtymiä tulee)...

  Mutta Putin-juusto ja selfiekeppi. Tarvitaanko me oikeesti tälläsiä sanoja?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, olin ihan unohtanut korvamadon! Osaamisen ydinalue kuulostaa myös tuollaiselta pätemis-sanalta, niin kuin suurin osa työelämään liittyvistä sanoista.

   Putin-juustosta ei toivottavasti enää kuulla, ja selfiekeppi on sanana ja keksintönä aika turha!

   Poista